Kroamschuddn in Mariaparochie

Kroamschuddn in Mariaparochie

Kroamschudd'n in Mariaparochie is een korte tekenfilm uit 1988. Tekst- en liedjesschrijver Herman Finkers maakte aanvankelijk in opdracht van RTV Oost een hoorspel, waarvan hij de tekst later verwerkte in zijn conference De Diana Ros Show.
Duur: 14:05

Gerelateerd

Een Engelhart In Rome
Specials

Een Engelhart In Rome

2001 | Het was al jaren de grootste wens van de verstandelijk gehandicapte Hans Engelhart om op audiëntie te gaan naar de Paus en hem een zelfgemaakt schilderij aan te bieden. In april 2001 was het zover. Hans ging naar Rome, begeleid door zijn neef cabarertier Herman Finkers.
33:0724 maanden geleden
In Gesprek Met Paul Witteman
Specials

In Gesprek Met Paul Witteman

Paul Witteman in gesprek met Herman Finkers over grote thema's als liefde, kunst, geloof, vriendschap, dood en humor.
59:3424 maanden geleden
Macbeth
Specials

Macbeth

Macbeth is een conference uit 1990 van Herman Finkers en een korte tekenfilm uit 1993. Het scenario voor de conference/animatiefilm is geschreven door Herman en Wilfried Finkers.
25:3824 maanden geleden
Carnaval der Dieren
Specials

Carnaval der Dieren

In deze show uit 1993 maakt hij gebruik van de titel en de muziek van Saint Saëns. Deze prachtige muziek, gespeeld door het Valerius Ensemble is redelijk bekend, al zal je de naam niet meteen iets zeggen. Camille Saint-Saëns werd in 1835 in Parijs geboren en stierf in 1921 in Algiers. Hij was een groot componist en schreef o.a. Carnaval Des Aunimaux (Carnaval Of The Animals). Dit stuk, geschreven als kamermuziek stamt uit 1886! En nog zullen er delen van de muziek zijn, die de hedendaagse jongeren ook kennen. Herman geeft zijn eigen draai aan dit stuk en voert dit met veel verve en humor op. Hoofdstukken: 1. Proloog 2. Introductie 3. Koning leeuw 4. Koninklijke mars van de leeuw 5. Introductie kip door leeuw 6. Kippen en hanen 7. De kip 8. Wilde ezels 9. Introductie schildpad door leeuw 10. Schildpadden 11. De schildpad 12. De olifant 13. Introductie kangoeroe 14. Kangoeroes
39:312 jaar geleden